timmar kvar!

Nu är det bara timmar kvar!
Snart är vi där, det vi har väntat på i månader.
Vi ska ha kul. Det har jag lovat mig själv.
Du och jag, ensamma i två veckor. Det kan inte bli annat än bra!
I love you, big time ♥


midsommar

jag har en känsla av att 99% av alla bloggares rubriker kommer ha något som innehåller ordet midsommar idag, men vad fasen. Det är ju bara midsommar en gång om året!

Är precis hemkommen från farmor och farfar där hela tjocka släkten infann sig (förutom Halmstad, men vi tillägnade en skål till dem iaf!). Grymt mysigt var det i alla fall och idag var det en sådan dag där jag slogs av att jag älskar min släkt så himla mycket. Vi har enormt kul tillsammans. Vi dansade runt midsommarstången och drack en massa snaps. Dock inte jag, då jag verkligen inte tycker om det och för att jag ska köra bil snart när jag ska hämta Isa nere i Björnlunda. jag älskar midsommar. det kan vara min favorit högtid. den är roligast. Julafton är mysigast. Jag tror verkligen på det många säger: Midsommar är Sveriges riktigt nationaldag!

Snart blir det mer släkt. Den äldre halvan av släkten kommer hit för att äta + några vänner. Därefter bär det av ner mot ekeby och festen! Stråååålande.

countdown

kanske lite segt att börja räkna ner nu... men vad fan.. just ikväll är jag jävligt taggad på att få komma utomlands! gå med musik i öronen på stranden och bara njuta. Känna hur solen bokstavligen bränner huden på kroppen. AH JAG VILL HA SÖNDAG NU!!

men ändå inte...

jag njuter...

ni kan inte ana hur mycket jag njuter just nu.
Det känns som att det går så himla bra med allt, efter regn kommer solsken liksom. och nu kommer solskenet!
 
Jag har bara dagar kvar tills jag kommer utomlands. Bort från Sverige. Bort från allting som är jobbigt. Bara jag och Amanda och två grekiska öar att utforska!

Jag har underbara vänner, som jag nog inte värderar tillräckligt högt.

Jag har ett underbart körkort som gör att jag kan ta mig vart jag vill, när jag vill. Detta leder då direkt till att jag nämner mina grymma föräldrar som gjorde detta möjligt!

Jag har ett grymt jobb, som ger ruskigt bra betalt. (jag tjänar multum fast jag inte jobbar ihjäl mig... Halva resan betald på 7 arbetsdagar, det känns ganska bra liksom! )

jag har dig.

Mitt liv leker idag, det gör verkligen det!


vänta nu... redan?

snart. snart. snart. snart. snart. snart. SNART ÅKER JAG TILL GREKLAND!
varför längtar jag inte mer för? varför kan jag inte längre få den här resfebern jag fick som liten? är det ungefär som julafton, förlorar allt sin charm när man växer upp? Jag vet att jag kommer att få det bra och jag vet att jag kommer att njuta för fulla muggar, men jag sörjer ändå lite över att jag inte går och väntar på samma sätt på att få åka som jag gjorde för tio år sedan... Har jag verkligen blivit så imun mot detta? Har jag verkligen rest så pass mycket? kom igen, en liten pirrig känsla finns det väl någonstans där inne?

Nej.

Suck. jag blir så ledsen. Den är som bortblåst...


JAG SKA BLI BRUN! JAG SKA NJUTA! JAG SKA UMGÅS MED EN MYCKET GOD VÄN! JAG SKA DRICKA GOTT! JAG SKA ÄTA GOTT! JAG SKA BYGGA SANDSLOTT (man blir aldrig för gammal för detta)! JAG SKA VARA I GREKLAND OCH HA FULL FRIHET I TVÅ VECKOR. jag ska bort från Sverige, med regn var och varannan dag.

snälla snälla, låt det inte regna på Rhodos och Kos i två veckor i sträck nu bara för att jag skrev såhär. straffa mig inte för att jag verkligen njuter av att få komma härifrån.

dinero dinero, catschiiing!

vem tackar nej till att tjäna 1900 kr på en dags arbete? Inte gör jag det i alla fall! Det klirrar till skönt i lönekistan just nu. Känns bra nu när jag ska iväg till fucking GREKLAND och bränna pengar. Uuuuuunderbart!

ouch

När inte ens en råstressig dag på jobbet kan få en att skingra tankar, då är man illa ute...

sämsta dagen på länge, tack snälla för att den är över.


-

I know it's dark inside of me.
 I know it is...
That's why I need you.


Rolf karl-Arthur Andersson

Pappor... det är ett konstigt släkte. Jag tror min pappa är något överhuvud bland alla dessa konstiga människor. För det finns fasen ingen annan pappa som är som min pappa. Han är unik. Han är ett litet litet barn i en stor (och övergödd) vuxenkropp.

Vi har haft våra duster. Det kan jag inte förneka. Han är den mest envisa, tjurskalliga och trångsynta människa jag känner. Han ska dessutom alltid ha det sista ordet... och folk tycker att vi är lika, jag förstår inte... Inte ni heller? gör ni? åh, inte ni också!

Min pappa är nog bland världens bästa pappor, kanske rent av den bästa. För samtidigt som han är sådär trångsynt och argsint, så är han den mest omtänksamma, översnälla, knasigaste, töntigaste, underbaraste pappan som finns. Han är dessuom ganska duktig på att skämma bort sina barn. En av hans bästa kvalitéer om du frågar mig!

Anledningen till detta inlägg kommer nu:
När jag kom hem idag, trött och sliten efter en hel dag i solen med underbara Felicia och Sandra (ja, man kan bli trött av det också), så var pappa redan hemma. Det första jag fick höra när jag klev in genom dörren var "Jennie!" (typ som äntligen är du hemma, vad glad jag blir) sen släppte han bomben "skalar du potatis? Skala skala skala potatis" dansade han runt. Jaja, tänkte jag. Jag får väl ställa upp., Han är ju trots allt "allergisk" mot att skala potatis. åhjo, det är sant och han är nog den enda i världen som har drabbats av detta fenomen också...

Efter att jag varit så vänlig och skalat hans jäkla potatis, går jag in till TV:n för att äntligen slå mig ner och titta på fotboll. Han kommer in och utbrister "men Jennie, där satt ju jag. Du vet att det är min plats!" Jag svarar nonchalant: "och? jag var här först, du tar alltid min plats när jag går ifrån..." Jag riktigt ser hur han smyger sig fram och hur hans uttryck i ansiktet förändras när han kommer för att gnosa (gnosa är ett anderssonuttryck för att trycka ner knytnäven i bröstet och gnosa runt, gör fruktansvärt ont). Jag genomskådar hans attack och sparkar undan honom, nöjd över mitt drag. Han är dock snabbtänkt och rycker mig istället i foten och bokstavligen drar dääään (sormländska, yeaaah!) mig från fotöljen. Fotöljen flyttas minst en meter från sin vanliga plats och mig fortsätter han att släpa längs hela vardagsrumsgolvet. Skrattandes!

Han är helt enkelt omöjlig. Han kommer nog aldrig växa upp. Det värsta är bara att jag inte rår på honom. Han är ju trots allt en 49-årig 110 kg klump!

Men herregud.. Gissa vem som inte skriker nu då? Jo, pappa förstås. Måste hjälpa honom med att åka och slänga sopor. han kan ju inte, eftersom han är skadad. Denna helg kommer att bli ett ständigt passopp på honom.. suck. Om det inte var för att jag älskar honom så mycket, skulle han åka på en snyting!


effektivitet?

Vissa skulle säga att jag inte gör ett skit om dagarna (mamma, pappa och Limpa), men jag tycker faktiskt att jag inte varit hur slö som helst idag.
jag har till exempel:
- Hämtat posten (man behöver minst gå 50 m)
- Skurit kassler i tärningar. (kan vara en riktig utmaning)
- Solat. (det bästa på hela dagen)
- Städat rummet (känner mig väldigt duktig över detta faktum, eftersom den inte fanns på the "to do list" från början)
- Pratat ruskigt länge med Comviq (vilket gav resultat noll, så måste ringa igen)
- Hängt tvätt. (kämpade länge med klädnyporna)
- Tagit in tvätt. (ohyes, jag hittade ork till att höra det också!)
- åkt in till Gnesta för att träna, burit TVÅ äckliga väskor från busshållsplatsen till gymmet (för att Limpa glömde sin...) bara för att få reda på att gymmet är stängt. yeey

Vad ska jag göra nu då? jag har gjort allt detta? jag kanske borde börja förbereda mig för en två veckors vistelse i Grekland? jag orkar inte riktigt... jag vill bara åka dit, utan att behöva förbereda någonting. Fläka ut mig i en solstol, med en drink i handen och Amanda bredvid mig. mums!

_____________________
tre timmar kvar innan vi nog kan prata igen... varför känns det då som att tiden kryper fram? attans.
jag skulle ju inte, men jag kan ändå inte låta bli


Mr. Liquorice

Limpa pratade just med Adam (killen som egentligen är från England men just nu befinner sig i Australien, knäppt I know) på skype. Jag smög mig dit och lade mig i sängen bredvid Limpa eftersom jag bara måste höra hans röst. Jag fullkomligen älskar att höra honom prata. han sätt att formulera sig, hans dialekt, hans engelska (nähe?)! Kan lyssna på honom i timtal, utan att tröttna. Inte just honom kanske, men brittisk engelska. det är inte att leka med. Den som kan briljera med det, har redan vunnit en bit av mitt hjärta! Okej, för att inte låta som en nedkärad tonåring, så det jag vill få fram är följande: jag älskar att höra engelsktalande britter prata, öronorgasm skulle jag vilja kalla det. Come to mama!

Jag finner att hans enda nackdel är att han inte tycker om lakrits, så detta är något vi bör råda bot på. inom kort... Sådant accepteras inte! Annars kan han gärna få bli min svåger/vän/bögkompis eller vad fan som helst. Husdjur kanske?

in my mind

det är ganska snurrigt där uppe just nu. I huvudet. Det har varit det ett ganska bra tag nu faktiskt, av lite olika anledningar. Vissa jobbigare än andra. Det som ställer till det för mig just nu, är egentligen inget problem. Inget jobbigt som jag vet att jag måste göra eller som jag inte kan göra något åt. Det är något som är inom min kontroll och det är det som gör det så himla jobbigt. Det är känslomässigt. Av den värsta sorten...
Jag kan ta tag i det hur lätt som helst egentligen. Allt jag behöver göra är att prata om det. prata om det... Just det, nej det går ju inte. ibland önskar jag att mitt huvud inte var så jävla vrickat


jag vill

jag vill på bio. Ganska mycket nu. Det är mycket jag vill se... Fast man kan väl inte åka på bio nu, mitt i sommaren? Det går väl inte? eller? Jag menar, det är ju faktiskt sommar. Då det är meningen att man ska vara ute, spela kubb, dansa på borden (detta går naturligtvis att göra året om) och slappa i hängmattan.  

Jag vill gå på bio i alla fall.

______________________
Om jag bara vågade, skulle jag inte tveka en sekund

ehhh

okej, nu har jag gjort något med min dator. allting är typ tre gånger större än vanligt... jag har tryckt på någon knapp och nu hittar jag den inte igen. Är det någon som förstår vad jag försöker säga här? Annars kan jag vara lite tydligare... DATORER AVSKYR MIG OCH JAG AVSKYR DEM!

sådär. ilskan borta.

Jag kan dessutom knappt inte gå, eftersom jag har har varit hos sjukgymnasten. Mitt knä och lår gör så ont, så att det känns som att någon, gång på gång, sticker in knivar i benet på mig. Inte världens bästa känsla kanske.

Jag bloggar väldigt dåligt och sällan. Dock har jag en väldigt bra anledning till detta. Jag har helt enkelt haft fullt upp. Studenter hit och dit. Utgångar. Köra bil kors och tvärs. Umgås med nära och kära. Halmstadskusinen var här, så var ju tvungen att underhålla henne över helgen också. Dessutom blir det samma sak nästa helg då hon kommer upp för att stanna här i hela fem dagar!! ♥

Nej, nu blir jag arg igen. Tänker inte sitta vid datorn längre, att allting är mycket större än vad det brukar vara på skärmen är ytterst irriterande.

vem försöker jag lura?

Jag har inte tid med att skriva.. NO TIME AT ALL!

duscha, hämta Limpa, skjutsa mamma och pappa (det här med körkort var inte så bra som jag hade tänkt mig...) åka till erik (BIG LOVE för att få hänga med mina nära och kära), vilja gå ut i trosa på tullen ( borde skylla på att jag inte har några pengar, fast det har jag ju... jobbigt) komma ihåg att ta med Erkans present, mig själv och Isabelle. OHYES. livet leker. 
 BUSY BUSY BUSY!

du finns i bakhuvudet hela tiden.

så glad för er skull ♥

JAG VILL OCKSÅ TA STUDENTEN!

jag var så himla avundsjuk på Emma och Amanda igår, när de stod och skrek för full hals vid sitt utspring.
jag fick rysningar i hela kroppen, kunde inte sluta le och fick faktiskt nästan tårar i ögonen. så många av mina vänner tar studenten nu och alla börjar sitt nya "vuxenliv". Jag kan inte hjälpa att undra: kommer dessa människor finnas kvar tills nästa år när det är min tur? Eller kommer de att vara utspridda över hela världen? jag hoppas innerligt på det förstnämnda.

min äckliga dator vill inte visa bilder som vanligt, så ah. njut av min "härliga" text...


slit slit slit... och mamma.

jag har varit för mig själv hela dagen... njutit av tystnaden och av att jag inte har behövt göra ett endaste dugg (okej, jag har haft riktigt jääävla tråkigt och började till och med prata med kvigorna utanför tomten i brist på annat, men det hör ändå inte hit) för att mamma ska komma hem och förstöra för mig.

Det börjar med att jag måste åka in till gnesta för att hämta bilen. Pappa har nämligen köpt nya fälgar till min bil, så nu kommer jag vara coolast i stan! väldigt ansträngande var det... När jag kom hem fick jag plocka upp alla varor efter att mamma varit och handlat. Det var minst fem stycken 1-liters förpackningar = tungt! ... Sedan fick jag stå att röra om i både köttfärssåsen och spaghettin. Herregud liksom, försöker kvinnan ta kål på mig? 

Nu kanske ni tror att det är slut på eländet, men nej, så roligt ska vi ju inte få ha det. När jag sprängmätt smyger upp till mitt rum för att slippa undan mer jobbiga sysslor (rörandet kommer att ge mig träningsvärk imorgon bitti, jag svär) så skriker hon, och observera att det var precis när jag satt mig till rätta vid datorn..

"Jennie, kom ner och hjälp mig att lyfta ut möblerna på varandan nu..."
lång tystnad
jag svarar
"jag sover...?"
"men gerej nu och kom ner och hjälp mig!"

Jag kunde inget göra. Jag var maktlös... Mamma - den brutala, kallade!
Förstår hon inte att jag har sommarlov, mitt huvud och min kropp kan inte göra saker där det krävs koncentration och styrka. Fokus mamma!

Pirrsen!


GRATTIS VÄRLDENS BÄSTA PIER TILL STUDENTEN!

Spenderade som sagt kvällen hos denna underbart snälla person, tillsammans med andra härliga människor.
Väldigt skönt och roligt att sitta och slänga käft med goda vänner utan att behöva tänka speciellt mycket på morgondagen. Fick skjuts av Holmen hem, efter att jag, Erik, Pier och Basse tryckt in oss i hans lilla bil. Pumpade musik på högvolym och jag måste få säga att holmen var duktig på att köra! kände mig till och med ganska säker. Jag bara älskar att umgås med dessa grabbar. Det finns inga snällare.
synd att det blir väldigt sällan bara...


nämen

SOMMARLOV
(gör typ glädjedansen, segerdansen, hoppar jämfota, skriker och skakar på rumpan - allt på samma gång!)

So-so-so-sommarlov. ohyeeeeeees.
Skriver jag osammanhängade? är det svårt att föstå vad jag vill få fram? svårt att förstå att jag är så inåt hellmuttski glad över att slippa gå till skolan på över två månader...? Nej, tänkte väl det.

Jag funderar starkt på att göra en pappa... När han blev arg en gång på vår kassa stekpanna, drämde han in den långt in i skogen och lät den hänga kvar i en tall ett ganska bra tag innan han hämtade tillbaks den.. Skulle kännas ganska bra att göra samma sak fast med min skolkalender, mina skolböcker och alla jävla ämnen som är över och som jag aldrig mer behöver läsa igen! Dock i ren glädje skulle jag kasta dessa saker då. inte ilska.


MOT OÄNDLIGHETEN OCH VIDARE!!
drar till Piers hem nu, dags för umgänge och studentfirande ♥


idioti

det är vad detta är
No matter how far, no matter where


Before we kissed

Jag har inte så mycket att delge er. (guuud så tråkigt...) Jag har inget att klaga på, vara arg över och mitt ben gör inte ens ont. Alltså har jag inget att säga, eftersom jag oftast brukar beklaga mig på bloggen och nu när jag mår ganska så bra... så hittar jag inget att ta upp. Mitt liv leker so to speak.

Denna vecka kommer att bestå av studentmottagningar. Japp, hela veckan. Valde till och med bort jobb för att vara där när mina härliga vänner springer ut från gymnasiet och på allvar ska börja sitt vuxenliv (glöm mig inte, nu när jag blir kvar i skiten ett år till!). Först ut blir Pier. På onsdag är det Emma och Amanda. På fredag är det Erik, Elisabeth och Louise. Full rulle med andra ord! På fredag kanske det till och med blir en lite utgång på det - förlåt min stackars lever!

_______________
idag är det dags att bli en fattiglapp. Japp, jag måste punga ut med pengar till resan. vad har jag gett mig in på? kommer få leva på vatten och bröd när jag kommer hem!

ohyes

Det blev nog kanske lite för mycket av det goda igår trots allt...
Fast jag hade riktigt jävla roligt och det var fullt ös hela kvällen! älskar det! mer sånt tack.

om man kunde dra ner halten alkohol en aning kanske.

tjoho

jag är galet galet galet glad idag!
jag hoppas verkligen att detta håller i sig nu.
snälla, låt inget gå fel...


elak familj....

Varför skulle jag hamna i den elakaste och mest retsamma familjen i hela världen för? varför vill man straffa mig så...?

Idag när jag kommer hem från en dag full med glada miner och alldeles för mycket shopping, sitter Limpa i köket och pratar med någon nisse som bor i Australien över skype. Vi pratar lite alla tre och jag visar mina nya kläder. Allt är frid och fröjd och jag känner att jag tycker väldigt mycket om min syster. Sedan kommer pappa hem...
Han och Limpa släpper direkt bomben: "Du kommer inte komma in på Gnestadagen längre. De har höjt åldersgränsen till 19". Jag skrattar och säger visst visst, men när pappa också börjar säga att han hört det och när linda drar upp viktiga namn och säger att det är dessa personer som har sagt detta blir jag fundersam, men viftar ändå bort det. Pappa lägger även till att det har att göra med att vi 18åringar inte kan sköta oss på fester... Jag brusar självklart upp direkt och säger att "varför ska vi straffas för att det finns vissa som inte kan sköta sig på fyllan?" jag är arg över detta hela middagen, ända tills jag ser att både limpa och pappa knappt kan hålla sig för skratt. IDIOTER!!!!

Ser ni nu? Det är ett mirakel att jag inte hamnat på dårhus ännu... elaka människor.


kaos

jag har en obehaglig känsla. En känsla som jag inte kan sätta fingret på vad det är. Ungefär som att något eller någon håller på att glida mig ur händerna och att jag verkligen, verkligen, verkligen inte vill att det ska hända. jag känner mig ganska otillräcklig just nu och det känns som att oavsett vad jag gör eller säger så blir det fel. Ni vet när ni har ont någonstans, men inte kan beskriva hur det känns? Så känns det för mig.  Det är verkligen kaos inuti mig. Jag vill så gärna hjälpa, men finner ingen ork eller de rätta orden för att vara den personen för dig som du behöver just nu.


RSS 2.0